joi, 10 martie 2011

Cand ating barbatii apogeul sexual ;)

Deşi studiile anterioare despre sexualitatea masculină arătau că, pe măsură ce bărbaţii îmbătrânesc şi le scade nivelul de testosteron, dorinţa sexuală a acestora se diminuează, o nouă cercetare vine şi le contrazice, informează Reuters.

Oamenilor de ştiinţă de la Universitatea de Vest din Australia au constatat că bărbaţii au un apetit sexual tot mai crescut pe măsură ce înaintează în vârstă.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii, coordonaţi de Zoe Hyde, au chestionat un grup de 2,700 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 95 de ani, despre starea de sănătate, despre felul în care relaţionează şi i-au pus să-şi descrie viaţa sexuală.

Specialiştii au constatat că singurul impediement al voluntarilor de a întreţine raporturi sexuale cu partenera era starea precară de sănătate. "Deşi numărul actelor sexuale era în scădere odată cu înaintarea în vârstă, 48% dintre subiecţi au precizat că au un apetit crescut. În acelaşi timp, 30% dintre voluntari au menţionat că ar fi dispuşi să încerce orice tratament împotriva disfuncţiei erectile pentru a întreţine raporturi intime cu partenera", spune Zoe Hyde.

Cercetătorii sunt de părere că terapiile cu hormoni i-ar ajuta pe bărbaţi să aibă o viaţă sexuală cât mai lungă. Problemele apar mai ales la bărbaţii care suferă de disfuncţii erectile cauzate de obezitate, diabet sau cancer de prostată, deoarece în cazul acestora tratamentele pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale nu dau rezultatul dorit.

Apogeul vieţii sexuale este atins la 30 de ani

În jurul vârstei de 30 de ani, atât bărbaţii, cât şi femeile ating apogeul vieţii sexuale, sunt de părere specialiştii în sexologie. Potrivit acestora, odată cu înaintarea în vârstă, frecvenţa şi durata actelor sexuale scad.

20 de ani este vârsta specifică dorinţei sexuale. "Suntem tentaţi să credem că apogeul este atins la vârste fragede", spune sexologul Gabriela Niţă. Ea precizează că în realitate, maturitatea din punct de vedere psihologic este în strânsă legătură cu maturitatea sexuală. În jurul vârstei de 30 de ani însă, individul are o relaţie stabilă, acest tip de relaţie ajută la atingerea maturităţii şi împlinirii pe plan sexual. "La tinereţe dorinţa sexuală este mare, la maturitate atingem apogeul, iar la bătrâneţe organismul nu ne mai ajută, datorită faptului că hormonii sexuali sunt în scădere, deşi dorinţa persistă", conchide Niţă.


sursa: www.gandul.info

3 comentarii: